Zapraszamy na X Maltański Koncert Charytatywny
Poznań - Komadoria
Warsztaty Terapii Zajęciowej
Poznań - Ławica

Fundacja od wielu lat organizuje wspólnie ze Zgromadzeniem Sióstr Urszulanek SJK kolację wigilijną  dla dzieci z ubogich i dysfunkcyjnych rodzin.  Podczas wspólnie spędzonej wieczerzy wigilijnej, dzieci każdorazowo obdarowywane są paczkami świątecznymi.

W dniu 14 grudnia 2017 roku Fundacja Polskich Kawalerów Maltańskich „Pomoc Maltańska” wspólnie ze Zgromadzeniem Sióstr Urszulanek SJK zorganizowała w Jadłodajni Caritas kolację wigilijną dla 60. dzieci z ubogich i dysfunkcyjnych rodzin Poznania. Wieczerza rozpoczęła się uroczystą modlitwą oraz życzeniami. Wspólne wykonanie kolęd, radość oraz wzajemna życzliwość wprowadziły uczestników spotkania w prawdziwie świąteczną atmosferę. Pojawił się również długo wyczekiwany przez dzieci Święty Mikołaj, który po upewnieniu się czy wszystkie dzieci były grzeczne, wręczył im paczki. Organizowane już od 8 lat spotkania wigilijne dla dzieci pokazują nam jak bardzo są one potrzebne dzieciom znajdującym się w trudniejszej niż ich rówieśnicy sytuacji rodzinnej i finansowej. Dzięki wsparciu darczyńców i osób zaangażowanych w przygotowanie spotkania dzieci otrzymały wspaniałe prezenty i mogły poczuć się wyjątkowo. Dziękujemy Siostrom Urszulankom SJK oraz Wolontariuszom za gościnę i dobroć serca.

Opłatek - 2016

Opłatek - 2014